Vuxen-smoothie med persika och hallon

Vuxen-smoothie med persika och hallon

Vuxensmoothie cocktail

I Sverige förekommer ett fenomen som inte är så vanligt i resten av världen - vi äter omogen frukt. Brunfläckiga bananer, gula Golden Delicious-äpplen (kom igen nu, de heter ju t.o.m. Golden!) osv åker allt för ofta i soporna, trots att det är då de smakar som mest. Vi är lite kräsna och gillar inte att äta saker som inte ser fräscha ut. Så vad gör man då om man har köpt sig en fin korg med persikor och de börjar bli lite mjuka och mosiga? En drink så klart!

Vuxen-smoothie med persika och hallon:
- 2,5 dl jus rom
- 4 st persikor
- 2 dl frysta hallon
- 1 st hel lime
- 0,5-1 dl strösocker
- Två stora nävar is

1. Skala, rensa och dela persikan och limen i klyftor.
2. Mixa sedan persika, lime, hallon, rom, den mindre delen socker och is till en slät blandning.
3. Smaka av och tillsätt mer socker och is efter behag. Mängden socker varierar beroende på hur mogna och söta persikorna är.

Tänk på att inte mixa för länge så att värmen från mixern smälter isen. Syftet är bara att isen skall krossas och alla ingredienser blandas väl.

Skål!

/Magnus

KOMMENTARER 1

  • Blogg om Vin, Öl, Sprit & Drinkar | Låt mig presentera den klassiska cocktailen ”Sazerac” 10:53, september 25, 2014

    […] Kyl ett Old Fashioned-glas i […]

1 artiklar

Lämna en kommentar