Låt mig presentera den klassiska cocktailen ”Sazerac"

Låt mig presentera den klassiska cocktailen ”Sazerac"

Sazerac

Jag har nämnt det många gånger tidigare och kommer nämna det många gånger till - Old Fashioned är en av mina absoluta favoriter på drinkmenyn, om man gör den rätt så klart. Därför blev jag väldigt glad när jag blev tipsad om drinken Sazerac som har många likheter i både smak och tillredning. Sazerac görs normalt med cognac eller rye whisky, absint och Peychaud's Bitters vilket inte alla har hemma. Men det funkar lika bra med selleri... Så här kommer min tolkning med en aningens vanligare ingredienser.

old fashioned-glas Old fashioned-glas

# Sazerac
2-3 stänk Angostura, 1 tsk socker, Vatten, 6 cl bourbon, 1 tsk absint eller annan anis-kryddad sprit, Citronskal & is.

1. Kyl ett Old Fashioned-glas i frysen.

2. Blanda socker, Angostura och ett par droppar vatten i ett mixerglas (skall bara användas för att blandas i) tills sockret är upplöst.

3. Tillsätt bourbon och en näve is och rör runt i ca. 30 sek.

4. Häll en tesked absint i det kylda Old Fashioned-glaset och snurra sedan så att spriten bildar en hinna på insidan av glaset. Häll ut resten om det blir något över.

5. Sila blandningen så att isen blir kvar i mixerglaset.

6. Vrid en bit citronskal över glaset och servera.

Skål!

/Magnus

KOMMENTARER 2

2 artiklar

Lämna en kommentar