La Paloma - En mexikansk version av Fizzy Greyhound

La Paloma - En mexikansk version av Fizzy Greyhound

La_PamloaLa Paloma är kanske inte den vanligaste drinken här i Sverige, i alla fall inte i sitt originalutförande som kan beskrivas som en mexikansk version av Fizzy Greyhound. Om ni inte minns Ruby Greyhound som vi tipsat om tidigare så är basen vodka och grapefruktsjuice. Mexikansk blir den då vi byter ut vodka mot tequila och "fizzy" blir den om man tillsätter kolsyra.

I originalet så använder man oftast någon form av läsk med grapefruktsmak vilket jag tycker är rätt tråkigt i jämförelse med färskpressad juice - skit in, skit ut... Här följer därför ett recept för La Paloma på det vis jag tycker att den blir bäst.

La Paloma:
- 6 cl tequila
- 6 cl färskpressad blodgrapejuice
- 3 cl färskpressad limejuice
- 3 cl sockerlag

1. Skaka alla ingredienser med is.
2. Sila upp i ett isfyllt Rocks-glas.

Det går även utmärkt att servera i ett lite högre glas och toppa med sodavatten.

Skål!

/Magnus

Lämna en kommentar