Cointreau är en klassisk och mycket speciell citruslikör. Cointreau har en mycket säregen bitter och eldig sötma. Cointreau görs dels på apesliner som odlas på Haiti, men även på apelsiner som skördas omogna i Spanien och Brasilien. Vid smaksättandet används inte bara apelsinernskalet, utan även blommorna och bladen. Citrusfrukterna väljs ut för hand och skalet som används vid utvinningen både behandlas och medan annat skal används färskt.
Smaken är både söt och bitter på samma gång. Namnet Cointreau kommer från de bröder som givit upphov till likören. Det första destilleriet invigdes 1849.
Cointreau är en klassisk och mycket speciell citruslikör. Cointreau har en mycket säregen bitter och eldig sötma. Cointreau görs dels på apesliner som odlas på Haiti, men även på apelsiner som skördas omogna i Spanien och Brasilien. Vid smaksättandet används inte bara apelsinernskalet, utan även blommorna och bladen. Citrusfrukterna väljs ut för hand och skalet som används vid utvinningen både behandlas och medan annat skal används färskt.
Smaken är både söt och bitter på samma gång. Namnet Cointreau kommer från de bröder som givit upphov till likören. Det första destilleriet invigdes 1849.
Cointreaureceptet är en välbevarad familjehemlighet och den är en outbytbar ingrediens i oerhört många drinkar.
' onclick='showFullContent("truncate_content",1000,this)'>Läs mer